Mit balinesiske liv

I 2002 hørte jeg for første gang lyden balinesisk musik, det ændrede mit liv. Musikken greb mig i en sådan grad, at jeg tog til Bali for at undersøge den nærmere, og det resulterede i, indtil videre, næsten halvandet års feltarbejde og to balinesiske adoptivfamilier.

 

IMG_4397Da jeg lavede mit første feltarbejde i 2005 kunne jeg ikke finde ud af at spise rigtigt eller gå rigtigt gennem en menneskemængde. Jeg kunne stort set ikke tale indonesisk og balinesisk, eller finde ud af at tage det rigtige rituelle tøj på. Efter en utrolig rejse ind i den balinesiske kultur, forventer mine adoptivfamilier og venner, at jeg opfører mig mere og mere balinesisk. Ofte kan jeg leve op til deres ønsker, men jeg oplever stadig udfordringer og overraskelser, og jeg bliver stadig ramt på mine ømme danske punkter. På mine tidlige feltarbejder var jeg tydeligt et barn i mine familier med de restriktioner, det medfører, mens særligt det sidste feltarbejde, jeg har foretaget mig tydeligt har adskilt sig, idet jeg havde min danske familie, mand og to børn, med.

 

Foredraget er både en fortælling om livet i en balinesisk landsby, og hvordan jeg som fremmed kom ind i det balinesiske landsbyliv. Det er en personlig fortælling, om hvordan den balinesiske del af mit liv så meget er blevet en del af mig, at det i markant grad har ændret min oplevelse af at være i Danmark og har beriget min forståelse af verden.

Ledige pladserLedige pladser

Kursusnummer
21-801

Dato og tid
Tor 04.11.2021 19:00-21:00

Underviser
Olga Witte

Undervisningssted
Eskegården
Byagervej 115
8330 Beder

Lokale
Caféen

Pris

120,- Almen

KONTAKT


Aftenskolen Fælles Fritid

Skoleleder: Birgit Christensen

Telefon: +45 5224 3626

Mail: faellesfritid@fora.dk

CVR: 28045131

Telefontid: Mandag og onsdag kl. 14.00 – 16.00


Medlem af Fora
;